Schilder- teken- fotografieweken in Auzances Limousin Frankrijk

Directe omgeving van Auzances. bloeiende struik in de winter.

Directe omgeving van Auzances. bloeiende struik in de winter.

Heerlijk schilderen!

Heerlijk schilderen!

Bloemenpracht in Auzances

Bloemenpracht in Auzances

Chambon een prachtig plaatsje in de directe omgeving.

Chambon een prachtig plaatsje in de directe omgeving.

het unieke uitzicht vanaf de Puy de Dome

het unieke uitzicht vanaf de Puy de Dome

De ligging van de camping waar je verblijft tussen Rougnat en Auzances

De ligging van de camping waar je verblijft tussen Rougnat en Auzances

De schitterende directe omgeving van Auzances

De schitterende directe omgeving van Auzances

Filosofie en achterliggende gedachte van deze schilder-en tekenweek.

Voor schilder- en teken en fotografieweken hoef je niet goed te kunnen tekenen en schilderen. Het gaat om het ontdekken van je eigen vorm, kleur en je gevoel en dat is altijd goed! De Schilder en teken- en fotografieweek is een mix van ontspannen, wandelen, een excursie, genieten van de natuur gerichte teken en schildersinstructies, bespreking van je werk en leren met verschillende technieken omgaan. Naar keuze een workshop fotografie meemaken voor degenen die schilderen en tekenen en naar keuze een workshop kleurwerking meemaken voor de fotografen. Je kunt je inschrijven primair voor het schilder- en tekengedeelte of primair voor het fotografiegedeelte. Het is ook de bedoeling dat de schilders wat van de fotografen kunnen leren en de fotografen wat van de schilders, door bijvoorbeeld werk van elkaar te bekijken, Laat je verrassen dat je veel meer kunt dan je denkt! In overleg met de groep kan er aan het einde van de week een mooie presentatie van het werk plaatsvinden, maar dit alleen wanneer iedereen hier zin in heeft! op aanvraag kunnen wij u het programma toesturen of mailen.

Verblijf.

Van 15 tot en met 21 en van 22 tot en met 28 juli ( losse weken)

Auzances directe omgeving

Auzances directe omgeving

2017 organiseren wij een teken- en schilder en fotografieweek in Auzances limousin Franrkijk. Je verblijft op de camping municipal “les Vergnes” aan een klein meertje vlakbij het prachtige dorpje Auzances, op de grens van de schitterende Limousin en Auvergne. Dit is een erg mooi natuurgebied met schitterende omgeving.Een wandeling in de omgeving van Auzances en de dode vulkanen de puys. Adres van de camping is: 2 les Vergnes Rougnat F Auzances 23700. Website camping : www.ville-auzances.fr/page/camping. Het is een eenvoudige natuurcamping. Tarieven staan vermeldt. Het komt inclusief met je tent, caravan, vouwwagen ongeveer 9,50 per persoon per nacht. Wanneer je je opgegeven hebt zorg ik ervoor dat er een plek op de camping is gereserveerd is. Het in- en uitchecken en het betalen aan de camping doe je zelf.

Wanneer je niet wilt of kunt kamperen is er de mogelijkheid in de sfeervolle chambre d’hotes van Ton Hoezen in Auzances te verblijven.Je kunt hier met ontbijt maar ook een warme maaltijd nuttigen. Kijk voor meer informatie op de website www.le-colombier.org De kamers zijn sfeervol ingericht met eigen bad en douche.Tip: reserveer tijdig!

Het eettentje wat bij de camping hoort.

Het eettentje wat bij de camping hoort.


Eten en Drinken.

Je kunt er voor kiezen om zelf met je partner of andere medereizigers je maaltijden klaar te maken. We kunnen ook als groep afspreken een keer met elkaar te koken en/of met elkaar een keer uit eten te gaan. Auzances heeft een intermarche verschillende winkels waar je je boodschappen kunt doen en een keer in de week is er versmarkt in het dorp, waar je heerlijke versproducten kunt kopen.

Meenemen: voor het schilder en tekengedeelte

- eigen tent,caravan of vouwwagen om in te verblijven .
- een aquarelblok. ( niet te klein)
- een veldezel.( een driepoot die je geheel kunt inklappen en met een riempje kunt vastmaken)
- een dummy om kleine schetsen in te maken..
- kwasten : groot plat middel en klein.
- een paar houtskooltjes en paar zachte b potloden.
- een klein doosje pastelkrijtjes.
- een geprepareerd doek ( met gesso) 60×80 cm maximaal of naar keuze iets kleiner
- je fototoestel.

Je hoeft geen accrylverf mee te nemen maar het mag natuurlijk wel, als je je eigen verf ook wilt gebruiken en ook geen zijdevloeipapier en lijm, dat is bij de cursus inbegrepen.

Meenemen voor het fotografiegedeelte:
- Camera ( spiegelreflex of compact camera met diverse mogelijkheden sluitertijd diafragma)
-Een simpeler camera mag natuurlijk ook dan hoop ik u te leren anders te kijken en laten we de technische dingen achterwege. Maar maken toch mooie foto’s net anders dan “kiekjes”.
-Handleiding van uw camera als u die hebt daar ik zelf met veel camera’s werk maar niet alles weet van elke merk. ( hoop dat u deze nog heeft anders even op internet kijken en uitprinten staan de meeste merken wel op)

- Voldoende geheugen kaartjes en opslagmogelijkheden voor u foto’s Laptop zijn erg makkelijk bij het bespreken en bekijken van u foto’s dus als er eentje is handig om mee te nemen.
-Oplader van uw camera.

Als u meer dan 1 objectief (lens tele- of anders heeft)

Evt. statief

Met slecht weer is er de mogelijkheid dat we binnen kunnen werken, tevens om het buiten gemaakte werk binnen uit te werken.

Kosten.

De cursus kost 235 euro per persoon zowel voor het schildercursus als ook voor fotografiecursus per persoon per cursus per week.

Opgave: via mail: elisabeth_walstra@hotmail.com
via telefoon: 0640120229/ 0511 842024.
Je deelname is pas definitief wanneer je het cursusgeld hebt voldaan op :
JE Walstra,
Easteromwei 30,
9254 GN Hurdegaryp
IBAN NL 97 INGB 0000125441.
Wanneer je hebt voldaan krijg je per mail een bevestiging.
Aangezien ik tijdig een aantal plaatsen op de camping moet reserveren en het hoogseizoen is. raad ik je aan je tijdig op te geven, dit kan tot 14 juni.

Aanvang:
De cursus begint op 15 juli om 17.00 en op 22 juli om 17.00 met een eerste kennismaking met elkaar, een welkomsdrankje en een klein hapje.
We vertellen dan hoe het programma van de week er uit ziet en wat we de komende dagen gaan doen. Je krijgt een info vel waar in grote lijnen het programma op staat. Natuurlijk sta ik open voor wat er op dat moment gebeurt en kunnen we in een enkel geval een onderdeel aanpassen ook een beetje afhankelijk van het weer. Het gaat zeker ook om de ontspanning en het genieten van de prachtige natuur. Daarom is het ook niet een ‘vol’

Het plaatsje Rougnat vlakbij de camping waar je tijdens de schilders-week waar je verblijft.

Het plaatsje Rougnat vlakbij de camping waar je tijdens de schilders-week waar je verblijft.

programma en is er genoeg tijd voor jezelf.

Afsluiting

De afsluiting is op vrijdagavond 21 en 28 juli vanaf 19.00 met een gezellig samenzijn. We kunnen met elkaar een BBQ gaan maken uit eten gaan of naar gelang de groep zich heeft gevormd iets anders gaan doen!

wij hopen u te kunnen verwelkomen Jeanet fotografe en Elisabeth beeldend kunstenares